Finca El Salvador 250 g
Kód: NB0291Související produkty
Detailní popis produktu
Kávy z Hondurasu jsme si oblíbili především pro jejich jemnou chuť plnou sladkých tónů. Tato káva tento popis perfektně vystihuje a my máme opravdovou radost, že vám ji můžeme nabídnout.
Rodolfo Ruffatti Batlle patří k předním světovým kapacitám v oblasti pěstování a zpracování kávy. Pro nás je ale především letitý přítel, se kterým nás pojí řada vzpomínek na vzájemné návštěvy. Jeho farma Finca El Salvador patří k nejikoničtějším farmám v celé zemi – v Rodolfově rodině se předává už po čtyři generace. Leží na úpatí vulkánu Santa Ana, a právě sopečné podloží pomáhá místním kávám získat jedinečný charakter. Farmu jsme sami několikrát navštívili a musíme přiznat, že patří k našim nejoblíbenějším místům v kávovém atlase. Jedná se o velmi sladkou kávu, která v chuti připomíná čokoládu, smetanu a višně.
Charakteristika: | čokoláda - smetana - višně |
Použití: | espresso |
Farmář: | Rodolfo Ruffatti Batlle |
Zpracování: | Promyté |
Nadm. výška: | 1500 |
Odrůda: | Red Bourbon |
Farma: | Finca El Salvador |
Lokalita: | Volcano de Santa Ana |
Region: | Santa Ana |
Partner: | Productor.Coffee |
Informace: | Zrnková káva |
Základní recept (DOUBLE ESPRESSO):
Doplňkové parametry
Kategorie: | Nový standard |
---|---|
Hmotnost: | 0.3 kg |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Nordbeans je pražírna výběrové kávy se srdcem v Jizerských horách. Pražírnu v roce 2015 založili bratři Kozlové a od té doby dováží kávu z těch nejzajímavějších koutů celého světa.
Sami ji popisují takto: “Sdílíme příběhy lidí, kteří stojí za naší kávou a záleží nám na nich. Proto za producenty pravidelně cestujeme a mnoho z nich nazýváme přáteli. Záleží nám na budoucnosti výběrové kávy. Proto se snažíme vybírat kávy z organických farem a podílíme na rozvojových projektech. V Guatemale pomáháme vybudovat kávový kampus pro znevýhodněné děti. V El Salvadoru tréninkovou farmu pro mladé farmáře. Se stejným přístupem vedeme i naši pražírnu v Liberci. Provozujeme kavárny s vlastní pekárnou, známe naše dodavatele a pomáháme jim růst. Pro budoucí generaci profesionálů v našem odvětví jsme vytvořili digitální vzdělávací zdroj Cesta kávy, který středoškoláky provede problematikou produkce kávy a její přípravy."