Lynx'spresso 250g
Kód: NB337Detailní popis produktu
Keňské kávy jsou zpět! Mwiria AA pochází z naší nejoblíbenější lokace – úpatí hory Mt. Kenya. Letos ji vybral náš Q-Grader Radek Kolombo při své cestě do Keni. Závod Mwiria je nejstarší ze třech zpracovatelských závodů, které spadají pod Central Gandori Farmers’s Cooperative Society – CGFCS. Manažer Patrick Nyaga řídí celý proces osvědčeným způsobem. Nasbírané třešně farmáři nosí do závodu, kde je zaměstnanci CGFDS překontrolují a rozdělí podle kvality. Poté se zrnka vyloupou z třešně a na 48 hodin putují do fermentačního tanku. Následně se promyjí v čisté vodě z řeky Rupingazia a vrátí se na dalších 12 hodin do tanku. Pak už se jen nechají usušit na afrických postelích. Na začátek keňské sezony představujeme lot nejvyšší jakosti AA v podobě našeho LYNX’SPRESSA.
Radek tuto kávu vybral specificky na espresso, protože nabízí vysokou komplexitu. V chuti připomíná typický rybíz a borůvky, které podporuje sladké čokoládové tělo. Užijte si ji!
Charakteristika: | rybíz - borůvky - čokoláda |
Použití: | espresso |
Zpracování: | Promyté |
Nadm. výška: | 1750 |
Odrůda: | SL28, SL34 |
Lokalita: | Mutunduri |
Zprac.závod: | Mwirria |
Region: | Embu |
Partner: | Kenyacof |
Informace: | Zrnková káva |
Základní recept (DOUBLE ESPRESSO):
Doplňkové parametry
Kategorie: | Nordbeans |
---|---|
Hmotnost: | 0.3 kg |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Nordbeans je pražírna výběrové kávy se srdcem v Jizerských horách. Pražírnu v roce 2015 založili bratři Kozlové a od té doby dováží kávu z těch nejzajímavějších koutů celého světa.
Sami ji popisují takto: “Sdílíme příběhy lidí, kteří stojí za naší kávou a záleží nám na nich. Proto za producenty pravidelně cestujeme a mnoho z nich nazýváme přáteli. Záleží nám na budoucnosti výběrové kávy. Proto se snažíme vybírat kávy z organických farem a podílíme na rozvojových projektech. V Guatemale pomáháme vybudovat kávový kampus pro znevýhodněné děti. V El Salvadoru tréninkovou farmu pro mladé farmáře. Se stejným přístupem vedeme i naši pražírnu v Liberci. Provozujeme kavárny s vlastní pekárnou, známe naše dodavatele a pomáháme jim růst. Pro budoucí generaci profesionálů v našem odvětví jsme vytvořili digitální vzdělávací zdroj Cesta kávy, který středoškoláky provede problematikou produkce kávy a její přípravy."